Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Super 100 Plus

Accelerate to the max! Super 100 Plus is voor oldtimers, motoren en sportauto's.

Voor de gemiddelde automobilist is Super 100 Plus misschien niet zo interessant, maar liefhebbers hebben hier jaren op gewacht. Door deze benzine kunnen eigenaren van sportmotoren en sportauto’s het vermogen van hun auto optimaal benutten. Wij raden wel aan om de compressie en ontsteking van je motor aan te passen door deze te ‘mappen’. Oldtimer-eigenaren zullen ook blij zijn met de komst van onze Super 100 Plus dankzij het uitblijven van de ethanol.

Oldtimers
Benzine als Euro 95 (E10) en Euro 98 bevat tegenwoordig zo’n 5% ethanol. Dit levert geen problemen op voor auto’s die dagelijks rijden, maar voor oldtimers die sporadisch gebruikt worden, kan de toevoeging van ethanol problemen geven. Super 100 Plus bevat géén ethanol waardoor je met een gerust hart rond kan toeren na een periode van stilstand.

Motoren & sportauto's
Super 100 Plus zorgt voor optimale prestaties van je motor, met name bij het accelereren zul je het verschil ervaren. Wij raden wel aan om de ontsteking van je motor aan te passen. Bij moderne motoren en auto’s kan dit relatief eenvoudig door het voertuig te ‘mappen’. Met de juiste mapping voor Super 100 Plus kun je de respons op het gas veel scherper zetten en het motorblok duidelijk soepeler laten lopen.

Wat is 'mappen'?
Mappen is het aanpassen van de software van de auto of motor. Software aanpassen houdt in dat de standaard motormanagement software aangepast wordt. In het bijzonder de parameters die relatie hebben tot vermogen, koppel en brandstof verbruik. Om een optimale verbranding te bewerkstelligen moet de timing, hoeveelheid brandstof, turbodruk en onstekingstijdstip aangepast worden. Wanneer deze parameters niet of niet goed aangepast worden zal de motor niet optimaal lopen.
  • Delen via