Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Voortaan zonder plastic ruitenwisserhoesje door de wasstraat

22 april 2020
card image
Loogman Carwash
Goed nieuws. Vanaf nu zijn de plastic hoesjes die we bij je bezoek aan onze wasstraat om je achterruitenwisser deden verleden tijd!

Het terugdringen van het gebruik van plastic kan beter. Nederland moet naast de recycling van plastic verpakkingen ook plannen maken om de productie en het gebruik van andere plastics terug te dringen en daar dragen wij als Loogman Carwash graag aan bij. Daarom hebben we een aantal kleine aanpassingen gedaan in de techniek van onze wasstraten. Hierdoor kunnen nagenoeg alle auto’s door de wasstraat zonder plastic beschermhoezen om de ruitenwisser. Na een uitgebreide testfase in 4 wasstraten zijn we er helemaal klaar voor om de beschermhoesjes uit al onze 8 vestigingen te verbannen. Hiermee besparen we wel 4500 kilo plastic per jaar. Daar zijn we met het oog op het milieu maar wat blij mee!

  • Delen via

Johan Riemersma 23-04-2020 om 11:08 uur Top dat jullie zo meedenken.
Piet van der Goot 23-04-2020 om 12:51 uur Ik heb mij altijd afgevraagd, waarom alleen achter en niet voor?
Ron Doorenspleet 24-04-2020 om 01:45 uur Ook als de wissers rechtopstaand zijn, zoals kleine bestelauto’s
Edwin Vonk 24-04-2020 om 07:39 uur Ik ben ontzettend blij dat jullie dat initiatief hebben overgenomen.
Ed Wouters 24-04-2020 om 11:54 uur Toppie alle beetjes helpen.
Loogman Carwash 24-04-2020 om 13:33 uur Bedankt voor alle positieve berichten! Wij zijn er ook heel blij mee, dat we nu deze stap hebben kunnen zetten. Piet, de reden dat wij alleen de achterruiterwisser beschermden met een hoesje, was dat de kans dat deze ruitenwisser door een borstel gegrepen kon worden groter was dan aan de voorkant. De ruitenwissers zijn nu wat meer doorontwikkeld, waardoor de borstel de ruitenwisser niet meer goed kan pakken of zich erom heen kan wikkelen. Hierdoor hoeven we dus ook de achterruiterwisser niet meer te beschermen. Ron, bij rechtopstaande ruitenwissers doen wij nog wel een plastic beschermhoesje er omheen, zodat de borstels de ruitenwisser niet kan pakken. Overigens laten we bij alle auto's de definitieve beoordeling aan de medewerker om alsnog het ruitenwisserhoesje wel of niet om de ruitenwisser te doen.
Peter Degen 25-09-2021 om 16:57 uur Blijkbaar is het niet volledig gegarandeerd, want bij mijn laatste bezoek in Amsterdam is mijn achterruiten wisser verdraaid door één van de borstels. Is toch minder helaas..
Loogman Carwash 28-09-2021 om 10:33 uur
Hi Peter, dat is zeker minder... Ben je hiermee teruggegaan naar onze collega's van de vestiging? Zij kunnen je op dat moment het beste verder helpen.

Plaats een reactie