Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Shanice en haar obstakels op weg naar de Olympische Spelen

09 juli 2019
card image
Loogman Carwash
Freestyle BMX-er Shanice Silva Cruz is op weg naar de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Om haar hierbij te ondersteunen, hebben wij besloten haar te sponsoren. Dit sponsorcontract is in april getekend, maar hoe gaat het nu met Shanice en haar weg naar Tokio? Tijd dus voor een paar vragen aan ‘onze’ topsportster!Het is nu 3 maanden geleden dat je je sponsorcontract hebt getekend bij ons. Hoe gaat het nu met je?

“Er is veel gebeurd in de afgelopen tijd. Toen ik mijn sponsorcontract tekende, is er een wereld voor mij opengegaan. Ik heb mooie wedstrijden gereden, zoals in Japan, Kroatië, Oostenrijk en Montpellier. Tijdens deze wedstrijden heb ik veel ervaring opgedaan, wat ik weer kan gebruiken tijdens mijn trainingen. Helaas heb ik niet alles eruit kunnen halen. Bij mijn eerste wedstrijd in Japan heb ik een flinke knieblessure gekregen.”

Oei! Een blessure? Wat is er precies gebeurd?
“Ik was vol gedreven om te gaan knallen in Japan. Tijdens mijn rit wilde ik met een flipwhip landen. Maar ik kreeg helaas mijn voet niet op mijn pedaal. Daardoor heb ik mijn voet op de grond neergezet en verdraaide ik mijn knie.

Toen ik terugkwam heb ik gelijk een afspraak gemaakt bij de fysio. Dagen lang heb ik daarna met ijs op mijn knie gezeten. Ik ben blij dat ik geen bad heb trouwens, want anders moest ik elke dag in een ijsbad, haha!

Mijn knie was voor mijn gevoel weer klaar voor de tour. Ik heb twee wedstrijden gereden, maar helaas bij mijn derde wedstrijd verdraaide ik mijn knie weer. Daarna heb ik mijn knie laten controleren met een MRI scan. Het bleek dat ik mijn voorste kruisband en mijn meniscus gescheurd had. Daarbij kreeg ik er ook kneuzingen bij. Een hele waslijst, maar naar omstandigheden gaat het best goed met mij. Mijn knie is nog wel iets te dik om er wat mee te doen.”

Hoe zie je de komende 2 maanden voor je?
“Mijn aankomende 2 maanden worden vooral focussen om mijn benen sterk te maken voor de wedstrijd in China in november. Ik wil alles op alles zetten, zodat ik daar kan staan. Maar dat wordt wel flink aan de bak en hard trainen. Als ik al eerder merk dat het goed gaat met mijn knie, dan hoop ik een wedstrijd eerder al mee te kunnen doen.

Daarnaast zijn er ook nog leuke momenten ingepland vanuit Rotterdam Topsport. Er wordt op 6 september een expositie gehouden in museum Rotterdam over powervrouwen van Rotterdam met ex-topatleten en nieuwe topatleten. Leontien van Moorsel is het gezicht van de powervrouwen van de wielersport in Rotterdam. Ik ben het gezicht van aanstormende fietsatleten van Rotterdam. Elke sportvrouw van Rotterdam die vroeger groot was, wordt daar tentoongesteld, samen met hun opvolgers.

De komende maanden moet ik dus veel trainen. Met PRP behandelingen hoop ik het proces te versnellen.”

Meer weten over Shanice? Volg haar binnenkort op ons YouTube kanaal!Foto's: Joyce de Vries
  • Delen via

Plaats een reactie