Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Saharazand gesignaleerd boven Nederland

24 april 2019
card image
Loogman Carwash
Op dit moment hangt hoog boven Nederland een grote wolk Saharazand. Dit komt doordat een zuidelijke wind het woestijnzand uit de Sahara meevoert naar Europa. Dankzij een regenbui komt het Saharazand vervolgens terecht op je auto. Wat doet dit met je lak en hoe kun je je auto beschermen?

Wat doet Saharazand met je autolak?
Afhankelijk van de precieze plek waar het zand vandaan komt, kan de kleur variëren van lichtgrijs tot rood of bruin. Het fijnkorrelige zand is hardnekkig en blijft plakken op je lak. Het lijkt net schuurpapier! Zelf aan de slag gaan met een spons raden wij daarom zeker niet aan. De kans is dan groot dat je schade veroorzaakt aan je autolak.

Hoe kun je Saharazand van je auto verwijderen?
Laat het wassen van je auto aan ons over. Door de voorwas in onze wasstraten wordt het Saharazand volledig losgeweekt en vakkundig verwijderd. Daarnaast zorgen we voor een beschermende laag op je autolak, zodat deze weer goed beschermd is tegen dit soort invloeden van buitenaf.

Wanneer kan je dan de auto wassen?
In de loop van donderdagmiddag trekt de wolk verder en verlaat hij Nederland weer. Tijd om de auto te wassen! Heb jij nog een Vogelpoep-voucher in je Was app staan? Dan kun je die uiteraard ook gebruiken om het Saharazand met korting van je auto te wassen.
  • Delen via

Rita van der Horst-Mes 24-04-2019 om 16:05 uur En net afgelopen maandag geweest 😮
Jeannette van buiten 24-04-2019 om 17:07 uur Bedankt voor deze tip

Plaats een reactie