Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Loogman wil slag maken in duurzaamheid

30 oktober 2019
card image
Loogman tanken & wassen
Op de Dag van de Ondernemer, 15 november a.s., organiseert MVO Platform Aalsmeer in samenwerking met de Gemeente Aalsmeer de allereerste conferentie Duurzaam Ondernemen in Aalsmeer. Op deze dag kunnen bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten, inspireren en kennis uitwisselen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn trots dat wij als de Loogman Groep één van de zes koplopers zijn in dit platform.

Ger Loogman: “We willen een slag maken in duurzaamheid en vinden het belangrijk om hierin als bedrijf onze verantwoordelijkheid te nemen en een statement te maken. Sinds enkele jaren zijn wij officieel Erkend Duurzaam en hebben in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen doorgevoerd. Alleen maar spaarzaam zijn met energie is duurzaam ondernemen namelijk niet.” Een goed voorbeeld van die duurzame aanpak bij Loogman is de zorgvuldige manier waarop in de wasstraten met water wordt omgegaan. Het grootste gedeelte van het waswater wordt dankzij een zelf ontwikkeld zuiveringsproces opnieuw gebruikt en er wordt voor het waswater geen gebruikgemaakt van verwarmingsinstallaties. Het gas- en stroomverbruik wordt gemonitord en op het pand van HuurEenBox in Aalsmeer zijn zonnepanelen geplaatst. “We onderzoeken nu om zonnepanelen op al onze wasstraatvestigingen te plaatsen”, vervolgt Ger.Groenste golfcentrum
Golf Amsteldijk doet er ook alles aan het groenste golfcentrum van Nederland te worden. “Op dit moment wordt een groot deel van het machinepark, dat wordt aangedreven door dieselmotoren, vervangen voor elektrisch gedreven robotmaaiers en -ballpickers. We besparen hiermee zo’n 12.000 tot 15.000 liter diesel per jaar, inclusief de bijbehorende uitstoot. Eind 2020, begin 2021, zullen we hier ook zo’n 100 tot 150 zonnepanelen plaatsen”, aldus Ger.

Nieuw duurzaam project
Hij vervolgt: “Duurzaam ondernemen is een kwestie van je gezonde verstand gebruiken én bedrijfseconomie. Zo maken we steeds bewuste keuzes op het gebied van groei, duurzaamheid en innovatie en zorgen we hierin voor een goede balans.” Dat duurzaamheid over innovatie en marktkansen gaat, laat Ger Loogman graag zien op de MVO bijeenkomst op 15 november a.s. “Ik zal daar alle ins en outs vertellen over een nieuw project: het New Energy Plein.”

Nieuwsgierig geworden? Via social media en nieuwsberichten houden we je graag op de hoogte.
  • Delen via

Plaats een reactie