Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Kanspakker Mervin Wielinga: “Het begint bij jezelf: toon initiatief en laat zien dat je wil”

16 oktober 2019
card image
Loogman Carwash
Succes maak je zelf en in het kader daarvan worden werknemers bij Loogman aangemoedigd om hun kansen te pakken en zich zo verder te ontwikkelen. En kansen komen, in meer of mindere mate, bij iedereen voorbij. We laten de nu 26-jarige Mervin Wielinga, teamleider van de wasstraat in Utrecht, aan het woord over de kansen die hij zag én pakte!

Toen Loogman in 2009 een vestiging aan de Fransiscusdreef in Utrecht opende solliciteerde Mervin, die in Utrecht opgroeide, als vanzelfsprekend bij de spiksplinternieuwe wasstraat. Hij werkte immers al enige tijd als wasstraatmedewerker bij een andere, vlakbij gelegen wasstraat, die haar deuren ging sluiten. “Het werken in de wasstraat was destijds echt mijn bijbaantje. Ik werkte er in het weekend en de vakanties en pikte er wat uurtjes in de avond mee toen de vestiging nog tot ’s avonds acht uur was geopend.” Mervin wilde eigenlijk graag de horeca in en dus liep hij overdag stage in een bedrijfskantine. Maar zoals dat vaak gaat, leerde de praktijk hem dat de horeca toch niet helemaal zijn ‘ding’ was. Hij kookte liever als hobby dan voor zijn werk.
“Ik besloot ervoor te gaan”
Zonder enige moeite
Voormalig Teamleider Dennis stelde Mervin voor om fulltime te komen werken in de wasstraat. Mervin: “Hij vertelde me dat je opleidingen kon volgen en zo de mogelijkheid had om door te groeien. Het zette me aan het denken en ik besloot ervoor te gaan. Omdat ik vanwege mijn leeftijd nog wel leerplichtig was, is er een stage voor me ingezet.” Het werken in de wasstraat beviel hem goed. “Ik vond het fijn om bezig te zijn en klanten te helpen, maar ook de techniek die bij de wasstraat komt kijken vond ik interessant.” Naast de basiskennis die Mervin al had, leerde hij door het meelopen met de Technische Dienst veel bij op dat gebied. Problemen zoals een olielekkage of een kleine storing werden dan ook zonder enige moeite door hem verholpen. 
“Ik wilde mezelf bewijzen”
Eigen initiatief
Na twee jaar van wisselingen van Teamleiders kwam Jeroen als leidinggevende op de vestiging. Mervin: “Ik wilde mezelf bewijzen en echt voor de functie van Assistent Teamleider gaan. Zo nam ik op eigen initiatief al enkele taken als Assistent Teamleider op me hoewel ik dat officieel op papier nog niet was. Ik was bijvoorbeeld dagverantwoordelijke en stuurde dan de jongens aan.” Om zijn technische kennis nóg beter te krijgen volgde hij ondertussen een cursus Techniek. “Die was echt superinteressant”, vertelt hij enthousiast. “Je leert alle basisdingen zoals hoe een wasstraat en een besturingskast in elkaar zitten.” Nadat hij ook de cursus Manager Tank- en Wasstraatbranche met goed gevolg heeft afgelegd wordt hij officieel Assistent Teamleider.
“Ik heb gestreden om te bereiken waar ik nu sta”
Ogen en oren open
Inmiddels vervult Mervin nu al weer enkele jaren met veel plezier de functie van Teamleider. Op de vraag wat hij het leukste onderdeel van zijn werk vindt antwoordt hij: “Het werken met mensen en deze begeleiden zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en door kunnen groeien binnen de organisatie. Op deze manier creëer je weer medewerkers met een passie voor autowassen en de techniek die hierbij komt kijken. Het begint bij jezelf, toon initiatief en laat zien dat je wil. Dan kan je heel ver komen binnen Loogman. Pak die kans.” Begonnen met een weekendbaantje en nu Teamleider, had hij dat zelf ooit gedacht? Mervin: “Ik heb altijd gestreden om te bereiken waar ik nu sta en mezelf van mijn beste kant laten zien.” Toch blijft Mervin altijd zijn ogen en oren openhouden voor een andere functie binnen Loogman om zo weer een stap te kunnen maken. “In Utrecht kun je in het pand niet echt uitbreiden en voor mij dus ook niet qua functie. Het lijkt me enorm leuk om een nieuwe wasstraat op te zetten of misschien bij een grotere vestiging van Loogman te werken.” Wie weet wat de toekomst gaat brengen voor deze enthousiaste en ervaren Teamleider!
  • Delen via

Henk van Dorresteijn 21-10-2019 om 19:29 uur Goed bezig Mervin trots op jou!
Paul van Blokland 27-10-2020 om 21:01 uur Fantastisch om jouw loopbaan bij Loogman te hebben gelezen. Dit is een inspiratie voor iedereen die nu werkt of komt te werken bij Loogman. Dank je wel voor het duidelijke verhaal van je .

Plaats een reactie