Download gratis de Was App
Spaar voor hoge korting en ontvang waanzinnige persoonlijke acties!
+275.000 downloads
Draai nu aan het Loogman Wasrad en maak kans op een jaar lang gratis autowassen

Kanspakker Jerry Hollander: “Maak passie van je werk en heb plezier in wat je doet, dan komen de kansen vanzelf”

Picture of Loogman Carwash
Loogman Carwash

11 Jan 2024 • 5 min leestijd

Met zijn 20-jarig dienstverband hoort Jerry inmiddels wel een beetje bij de inboedel van Loogman en het is voor deze kanspakker dan ook best even graven in zijn geheugen welke carrièrestappen er door hem zijn gezet. Het begon in ’99 na het behalen van zijn Mavo-diploma. Drieënhalve maand op de lauweren rusten was er niet bij want er moest van zijn vader gewerkt worden. Aangezien Jerry ook wel een mooie Gilera scooter op het oog had stapte hij op advies van zijn vader het tankstation van Loogman binnen. Jerry: “Ik liep daar Ger tegen het lijf en vertelde dat ik niets te doen had en moest werken van mijn ouders.” Een sollicitatiegesprek was niet nodig, Jerry kon direct fulltime aan de slag in de wasstraat en had het er erg naar zijn zin. Toen hij na de zomervakantie startte met de 4-jarige MBO opleiding Administrateur bleef hij op de zaterdag en één dag doordeweeks als wasstraatmedewerker in dienst. “We werkten met een leuke en hechte groep mensen. Maarten van Leenders, John Pel, Wim Goedhart: zomaar wat namen van collega’s destijds waar ik nu nog steeds leuk contact mee heb en/of nog steeds in de organisatie werkzaam zijn. Een van de jongens in de wasstraat had een eigen vervoersbedrijf in bloemen en kende veel klanten die hun auto kwamen wassen bij naam. Zodra er een bekende van hem aan kwam rijden bij de kassa gaf hij dat aan ons door en deden we allemaal nèt even wat meer. Daar werden we dan met een goede fooi voor beloond. Ik verkocht het Polish Programma als de beste en samen met de bijbehorende bonus en de fooien zorgde dit voor een goed salaris op die leeftijd. Dat werd overigens met uitgaan net zo makkelijk weer uitgegeven”, lacht Jerry.

Zonde van mijn tijd
Na 2,5 jaar krijgt hij meer verantwoordelijkheid door als leidinggevende op de zaterdag te werken. Nadat hij zijn MBO opleiding heeft afgerond ondersteunt hij Wim Goedhart als leidinggevende over de wasstraat in Aalsmeer. Jerry blijft Loogman trouw als hij na een half jaar de HBO studie Bedrijfseconomie start. Zijn stage doet hij, hoe kan het ook anders, bij Loogman. “Ik zocht voor Loogman uit of een breng- en haalservice rendabel was. Waar we nu inmiddels voorzichtig zijn gestart met Loogman Carwash Pick-up als nieuwe service was het destijds vooral verzekeringstechnisch niet haalbaar.” Zijn scriptie doet Jerry op verzoek van Kees IJzebaart (Algemeen Directeur) bij ACE en Bob Autowas, bedrijven waar Loogman destijds mee samenwerkte. Na zijn afstuderen gaat Jerry voor 2 jaar aan de slag als Account Manager bij ACE met het verkopen van wasstraten. Als de samenwerking met ACE en Bob Autowas wordt beëindigd en er door Loogman een nieuw bedrijfsonderdeel, Carwash Services, wordt opgezet, komt Jerry hier werken. Samen met John Pel controleert hij 1 dag per week de kwaliteit van de wassingen in de wasstraten en houdt hij zich de rest van de week bezig met het verkopen van wasstraatchemie. De opgebouwde contacten door het verkopen van wasstraten komen hem nu goed van pas. Toch bevalt het alsmaar onderweg zijn naar klanten Jerry niet erg goed. “Ik vond het in de auto zitten zonde van mijn tijd. Ik wilde actiever zijn en vond het erg leuk om mensen op de vloer aan te sturen”, licht Jerry toe.

“Dat blauwe Loogman bloed is gewoon een kwaliteitsnorm”

Stabiel en op goede kracht
Loogman geeft hem de kans om Teamleider van de wasstraat Aalsmeer te worden met de mogelijkheid na 2 jaar weer een vervolgstap te maken. Jerry: “Ik heb er een kleine reorganisatie gedaan door Justin Rauwers en Nick Wever, in mijn ogen ook echte kanspakkers, naar voren te schuiven. Zij kregen op de zondag om en om de verantwoording voor het team zodat ik die dag mijn voetbal had, iets waar ik veel om geef.” Jerry’s manier van leidinggeven, korte lijnen en de mensen vrijheid en vertrouwen geven, werpt zijn vruchten af. Na een jaar is de vestiging weer stabiel en op goede kracht. Een jaar eerder dan verwacht krijgt hij de vestiging Amsterdam erbij in zijn nieuwe rol als Vestigingsmanager. “Ik stond nu niet zelf meer op de werkvloer maar nog voldoende om de mensen het Loogman gevoel over te laten brengen. Dat blauwe Loogman bloed is toch gewoon een bepaalde kwaliteitsnorm die je hanteert.”

“De afwisseling en de werkzaamheden passen perfect bij me”

Mooie mix
Als Vestigingsmanager houdt hij onder andere de kwaliteit en snelheid van de wassingen van de vestigingen in de gaten. “Ik had veel profijt van mijn periode bij Carwash Services omdat je daar de wasstraten van klanten moest instellen op de chemie.” In 2014 wordt een groot project opgestart in Amsterdam: Binnenreinigen. Jerry vertelt enthousiast: “Het was een idee dat we elders hadden gezien en hier met een groepje zijn gaan ontwikkelen. Ik hield me er operationeel mee bezig, echt ontzettend leuk om te doen. Er moesten 18 mensen worden aangenomen en protocollen voor worden geschreven. De introductie was best moeilijk omdat het hier een heel nieuw product was.” Naast Amsterdam en Aalsmeer krijgt Jerry ook Hoofddorp onder zijn hoede maar als in 2016 het tankstation in Aalsmeer wordt verbouwd en de Comfort Lane en Binnenreinigen eraan toe worden gevoegd vindt er een herverdeling plaats en vallen de vestigingen Aalsmeer, Lelystad en Utrecht onder zijn verantwoordelijkheid. Jerry: “Sinds een maand heb ik Amsterdam en onze nieuwe vestiging Heerhugowaard onder mijn hoede en hou ik me één dag per week bezig met wasstraatinnovatie.” Op de vraag wat zijn functie zo leuk maakt antwoordt hij direct: “De afwisseling en de werkzaamheden passen perfect bij me. Het is een mooie mix van achter de computer zitten, mensen coachen, contact onderhouden met leveranciers en commerciële kansen benutten op de vestigingen.”

“Ik presteer het beste onder druk en ben dan ook op mijn creatiefst”

Aan de bel trekken
Jerry legt de lat graag hoog voor zichzelf en voor anderen. “Ik ga altijd voor het maximale, iedere dag weer. Het is anders zo zonde van je eigen ontwikkeling en ambities.” Dat anderen het dan soms in zijn ogen nèt even wat anders doen dan hij voor ogen had heeft hij inmiddels geaccepteerd. “Je moet daar voor jezelf een balans in zoeken. Ik kan er nu beter mee omgaan en dat moet ook wel nu we alsmaar groter worden.” Het was niet altijd rozengeur en maneschijn, er waren ook wel eens tegenslagen waar hij mee te maken kreeg. “Projecten die bijvoorbeeld langer duren dan met wat je rekening had gehouden. Zo heeft het succes van Binnenreinigen langer geduurd omdat het gewoon meer tijd nodig had.” Toen in 2016 de Comfort Lane werd geïntroduceerd werd Jerry gevraagd deze te gaan verkopen. Hij zegt daarover: “Ik stond destijds nog niet helemaal achter het product en vond het nog te vroeg om te gaan verkopen. Dat werkte tegen mij bij de verkoop want ik merkte dat ik cynisch werd. Ik trok aan de bel omdat het gewoon niet bij me paste.” Sinds enkele maanden staat de Comfort Lane ook in Amsterdam. Samen met het team van Amsterdam kijkt Jerry hoe er het maximale uit gehaald kan worden. “Daar haal ik veel voldoening uit. Ik hou ervan om veel werk om handen te hebben, anders ga ik me vervelen en me aan dingen storen. Ik presteer het beste onder druk en ben dan ook op mijn creatiefst”

“Maak passie van je werk en heb plezier in wat je doet, dan komen de kansen vanzelf”

Ruimte en vertrouwen
Door zijn huidige functie als Regiomanager is het wat lastiger om kanspakkers in zijn vizier te krijgen. “Ik zie natuurlijk best van buitenaf of iemand netjes is en zich aan de normen en waarden houdt maar de Teamleiders hebben de medewerkers dagelijks om zich heen. Die zien of iemand op tijd is, goed afsluit, taakgericht is of meer om zich heen kijkt en initiatieven neemt.” Tot slot deelt Jerry graag een tip: “Maak passie van je werk en heb plezier in wat je doet, dan komen de kansen vanzelf. Juist dát geeft voldoening en zorgt ervoor dat je je werk niet meer als werk ziet. Bij Loogman mag je echt je eigen creativiteit en ondernemerschap inbrengen binnen de kaders die worden aangegeven. Dit zorgt ervoor dat je geen nummer bent maar voelt het alsof je een eigen ondernemer bent op je vestiging. Je krijgt veel ruimte hier als je het vertrouwen hebt en daar mee om kan gaan. Als je aangeeft wat je ambitie is dan krijg je altijd wel de kans je verder te ontwikkelen.” En dat laatste is precies wat deze kanspakker ook heeft gedaan. We wens hem veel succes met de prachtige nieuwe vestiging in Heerhugowaard!

Vind jouw dichtstbijzijnde Loogmanvestiging.

Grijp je kans en wie weet zien wij elkaar snel!​

Download de app en profiteer direct!

Spaar voor hoge korting en ontvang waanzinnige persoonlijke acties!

Nieuwtjes van Loogman

Lees hier alles over leuke, innovatieve updates en krijg tips van de echte autowas-experts!

Uw bestelling

Geen producten in de winkelwagen.

Bekijk alle 2.888 reviews

“Alle voorzieningen zijn aanwezig, of je nu zelf je auto wilt reinigen of dit wilt laten doen in de wasstraat. Ook de binnenreiniging is top! Altijd met een schone auto naar huis.”

Contactgegevens
info@loogman.nl
Aalsmeerderweg 497, 1432 ED Aalsmeer
MTW_8378-min (3)
Openingstijden Wasstraat
Open tot: 18:00
Maandag08:00 - 18:00 uur
Dinsdag08:00 - 18:00 uur
Woensdag08:00 - 18:00 uur
Donderdag08:00 - 18:00 uur
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
Zondag09:00 - 18:00 uur
MTW_4367-min
Openingstijden Wasstraat
Open tot: 20:00
Maandag08:00 - 20:00 uur
Dinsdag08:00 - 20:00 uur
Woensdag08:00 - 20:00 uur
Donderdag08:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
Zondag08:00 - 18:00 uur
MTW 6462-min (1)
Openingstijden Wasstraat
Open tot: 18:00
Maandag08:00 - 18:00 uur
Dinsdag08:00 - 18:00 uur
Woensdag08:00 - 18:00 uur
Donderdag08:00 - 18:00 uur
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
Zondag09:00 - 18:00 uur
MTW 8090-min
Openingstijden Wasstraat
Open tot: 18:00
Maandag08:00 - 18:00 uur
Dinsdag08:00 - 18:00 uur
Woensdag08:00 - 18:00 uur
Donderdag08:00 - 18:00 uur
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
Zondag09:00 - 18:00 uur
Openingstijden Was- en Tankstraat
Open tot: 20:00
Maandag08:00 - 20:00 uur
Dinsdag08:00 - 20:00 uur
Woensdag08:00 - 20:00 uur
Donderdag08:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
Zondag09:00 - 18:00 uur
MTW 6018-min
Openingstijden Wasstraat
Open tot: 20:00
Maandag08:00 - 20:00 uur
Dinsdag08:00 - 20:00 uur
Woensdag08:00 - 20:00 uur
Donderdag08:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag 08:00 - 20:00 uur
Zondag08:00 - 20:00 uur
Ontwerp zonder titel (16)
Openingstijden
Open tot: 20:30
Maandag11:00 - 20:30 uur
Dinsdag11:00 - 20:30 uur
Woensdag11:00 - 20:30 uur
Donderdag11:00 - 20:30 uur
Vrijdag 11:00 - 20:30 uur
Zaterdag 11:00 - 20:30 uur
Zondag11:00 - 20:30 uur

Find locations near you

Discover a location near you with delivery or pickup options available right now.