Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Kanspakker Brian IJzebaart: "Als je iets graag wil moet je investeren in jezelf en er alles voor doen"

16 april 2019
card image
Loogman Carwash
Succes maak je zelf en in het kader daarvan worden werknemers bij Loogman aangemoedigd om hun kansen te pakken en zich zo verder te ontwikkelen. En kansen komen, in meer of mindere mate, bij iedereen voorbij. We laten de 25-jarige Brian IJzebaart, Regiomanager van Rotterdam en Hoofddorp, aan het woord over de kansen die hij zag én pakte!

Bestond zijn werk als 13 jarige vakantiehulp voornamelijk uit prullenbakken legen, onkruid weghalen en spullen schoonmaken op de vestiging in Amsterdam, op zijn 15e kon dan eindelijk het echte werken beginnen als Wasstraatmedewerker in Hoofddorp voor de zondag. Doordeweeks ging Brian naar het Herbert Visser College in Nieuw Vennep waar hij de Havo volgde en vertoonde hij zijn voetbalkunsten bij HFC Haarlem. Brian vertelt: “Omdat het niet goed ging op school besloot ik te stoppen met voetbal, omdat het te lastig was om te combineren. Ondanks dat, resulteerde het niet in een diploma en ben ik in de avonduren het volwassenonderwijs gaan volgen om alsnog dat felbegeerde papiertje te halen.” In de avond naar school gaan betekende overdag fulltime aan de slag bij de wasstraat in Hoofddorp. En dat laatste was voor Brian veel motiverender dan school. “Toen ik 3 weken niet naar school was geweest kregen mijn ouders een telefoontje over mijn lange afwezigheid. Het was niet echt een verrassing voor ze, ze hadden het wel zien aankomen. Na een goed gesprek besloot ik te stoppen met school”, aldus Brian.

Kloppend hart
Vanwege de voor hem nog geldende leerplicht start Brian met de MBO 2 opleiding Techniek via Loogman, iets wat hij altijd interessant en leuk heeft gevonden. Brian: “Ik leerde ook heel veel van Richard Schilp waar ik mee samenwerkte op de vestiging in Hoofddorp. Hij liet me veel zelf doen en heeft me op dat gebied eigenlijk alles bijgebracht.” Als Richard naar de Technische Dienst vertrekt vult Brian vanaf dat moment zijn functie van Assistent Teamleider in. Brian: ‘’Voor mij was die functie een logische vervolgstap, want na 3 jaar in Hoofddorp te hebben gewerkt wist ik het reilen en zeilen van de vestiging.”
“Ik heb alles uit de functie gehaald”
Om van elkaar als vestiging te leren en verbeterpunten te vinden rijdt Brian regelmatig met de voormalige teamleider Wim langs de vestigingen voor de ’10 puntenlijst’. Vooral de vestiging Lelystad trekt de aandacht van Brian. “Tijdens een gesprek met HRM gaf ik aan dat ik voor mijn gevoel alles uit mijn functie had gehaald en dat ik wel weer klaar was om een nieuwe stap te maken. Ik wilde graag naar Lelystad om daar op locatie wat te kunnen betekenen.” Er gingen 3 weken voorbij totdat zijn vader (Kees IJzebaart, Algemeen Directeur) tijdens het avondeten de vestiging Rotterdam ter sprake bracht. Brian: “Rotterdam voelde zich niet alleen qua locatie maar ook qua gevoel daar op een eiland zitten. Hij vroeg of ik daar het kloppend hart wilde zijn, zodat ook bij die vestiging het blauwe Loogman bloed zou gaan stromen.  Op dat moment vond ik het wel verwarrend, omdat ik had aangegeven graag in Lelystad te willen werken.” Nadat Brian erover gesproken en nagedacht heeft, besluit de kanspakker de uitdaging in Rotterdam aan te gaan.

Zelf verdienen
Waar hij in Hoofddorp alles zelf ‘verdiende’ door van weekendkracht naar fulltime wasstraatmedewerker en Assistent Teamleider door te groeien, kwam Brian op de vestiging Rotterdam echt als ‘het zoontje van de Algemeen Directeur’ binnen. “Ik moest mezelf daardoor heel erg bewijzen en er was geen goede klik en samenwerking met de voormalige teamleider. Ik werd als concurrent gezien, terwijl ik juist samen de locatie naar een hoger plan wilde brengen. Alle medewerkers werden tegen mij op gezet, waardoor ik me er niet happy voelde.” Hoe makkelijk het ook was geweest om de problemen met zijn vader aan de keukentafel te bespreken deed Brian dat toch niet. “Nee, dat deed ik bewust niet, want ik wilde geen mensen overslaan.” Brian kaart zijn probleem aan bij de regiomanager en aangezien zij hetzelfde gevoel heeft, volgt er een gesprek met de teamleider van Rotterdam. De samenwerking wordt beëindigd en er wordt een nieuw team samengesteld. Brian wordt de nieuwe teamleider met Pedro als Assistent Teamleider naast zijn zijde. “Toen stonden we er echt als team en was het duidelijk welke kant we opgingen met Rotterdam. Het zorgde ervoor dat de aantallen gigantisch stegen”, vertelt Brian enthousiast.

Handen uit de mouwen
Na 2 jaar als teamleider in Rotterdam te hebben gewerkt gaat de toenmalige regiomanager met zwangerschapsverlof en wordt Brian gevraagd Rotterdam en Lelystad te begeleiden. Iets wat hij best lastig vond. Hij legt uit: “Het was even zoeken wat er van nu precies van mij werd verwacht. In Rotterdam was ik teamleider, maar in Lelystad moest ik nu opeens als bedrijfsleider fungeren. Er was daar immers al een teamleider.” Maar al gauw vindt Brian er zijn draai en samen met de teamleider van Lelystad, Ferdinand, worden de handen uit de mouwen gestoken en draait Rotterdam onder supervisie van Brian ook lekker door. Toen de regiomanager terugkwam van verlof en vanwege de nieuwe gezinssituatie een andere functie ging vervullen, kreeg Brian de functie van regiomanager in zijn beheer en vielen Rotterdam en Hoofddorp vanaf dat moment onder zijn hoede. “Daar waar je eerst ín het team staat moest ik er nu voor zorgen dat het gedaan werd. Het opleiden van leidinggevenden vind ik het leukste van mijn werk. Begin april zijn we klaar met de 2e wasstraat in Rotterdam en in 2020 gaat daar de hele verbouwing starten voor Binnenreinigen. Ik heb dan i.p.v. 2 leidinggevenden er wel 5 nodig. Een grote uitdaging dus om daar straks zo’n groot team van leidinggevenden klaar te hebben staan.”

Logische stappen
Had hij deze carrière ooit voor ogen? “Nee, absoluut niet!”, antwoordt Brian direct. “Thuis zeiden we altijd dat Kas, mijn broer, de functie van mijn vader over zou gaan nemen. Ik had die behoefte helemaal niet. Maar kijk nu eens: ik zit in het MK-Hoog, mijn vader is mijn leidinggevende en Kas is heel wat anders gaan doen.
“Ik heb kansen gekregen en gepakt waardoor ik nu deze functie heb”
Ik heb kansen gekregen en gepakt waardoor ik nu deze functie heb. Het zijn allemaal ook logische stappen die ik heb gemaakt van Vakantiekracht naar Wasstraatmedewerker, Assistent Teamleider, Teamleider en nu Regiomanager. Ik heb er hard voor gewerkt, ook omdat er altijd 4 ogen (mijn leidinggevende en mijn vader) meekeken. Dat gevoel is nu weg hoor, ik heb mezelf bewezen en mijn plek verdiend.”
“Ik heb mezelf bewezen en mijn plek verdiend”
Tweede natuur
Toch heeft het voetbal ook altijd een belangrijke plek in zijn leven ingenomen. “Nadat ik was gestopt bij HFC Haarlem ben ik al snel begonnen als trainer bij VVC in Nieuw Vennep en zit ik inmiddels voor het 3e seizoen bij Feyenoord. Het eerste jaar nog als stagetrainer, omdat ik bezig was mijn diploma’s te halen voor het voetbal. Het tweede jaar en derde jaar ben ik als vrijwilliger voor zo’n 20 uur blijven ‘hangen’.” Al die extra uren en tijd die Brian naast zijn 38-urige werkweek bij Loogman in het voetbal heeft gestoken zijn niet voor niets geweest. “Inmiddels heb ik mijn gesprekken om in dienst te komen afgerond. Volgend seizoen word ik hoofdtrainer van de O8 van Feyenoord", vertelt Brian trots. “Als je iets graag wil, moet je investeren in jezelf en er alles voor doen.” En lijken het zo op het oog twee totaal verschillende functies die van Regiomanager en Trainer, toch zijn er ook overeenkomsten: hier het opleiden van de Teamleiders en op het veld de spelers. “Inmiddels is het leidinggeven ook wel mijn 2e natuur geworden, omdat ik al vanaf mijn 15e voor een groep sta.” Verliezen zullen we Brian hier niet bij Loogman, want naast trainer bij Feyenoord zal Brian ook zijn kwaliteiten bij Loogman blijven inzetten voor 30 uur per week. Deze echte kanspakker heeft gewoon het beste van 2 werelden gepakt!
  • Delen via

Plaats een reactie