Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Internationale Vrouwendag 2019

03 maart 2019
card image
Loogman Carwash
Bij onze vestiging in Aalsmeer staat op Internationale Vrouwendag (vrijdag 8 maart) een team van twintig vrouwen klaar om auto’s te wassen. Ook zamelen de vrouwen geld in voor het goede doel.

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan toen vrouwen voor zichzelf opkwamen en kiesrecht eisten en het recht op arbeid. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd. In 1912 gebeurde dat voor het eerst in Nederland. Vrouwendag staat voor strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen. Het initiatief om binnen Loogman Groep aan Internationale Vrouwendag mee te doen komt van de meiden van kantoor. Zij en andere vrouwelijke collega’s vanuit verschillende afdelingen binnen de organisatie gaan gezamenlijk auto’s wassen in Aalsmeer. Het gaat dus naast medewerksters uit de wasstraat ook om vrouwen die op kantoor op de afdelingen administratie, marketing en HRM werkzaam zijn.

Meer vrouwen in de wasstraat
Naast het steunen van vrouwelijke medewerkers is het initiatief ook bedoeld om meer dames te enthousiasmeren voor de carwashsector. We zijn altijd op zoek naar leuke medewerkers. Het is echter opvallend dat er voornamelijk mannen op onze vacatures reageren, terwijl deze ook voor vrouwen interessant zijn. In Aalsmeer willen we een statement maken door deze carwash een hele dag door dames te laten runnen. Er kleeft een bepaald imago aan wasgelegenheden. Mensen denken dat het een mannenwereld is. Het klopt dat er meer mannen dan vrouwen werkzaam zijn in deze sector, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook vrouwen kunnen dit werk supergoed doen.
  • Delen via

Plaats een reactie