Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

In de winter door de autowasstraat: alles over auto wassen als het vriest!

09 januari 2024
card image
Loogman Carwash
Wanneer de winter is aangebroken en de kou helaas weer voor de autodeur staat, rijst de vraag: is het wel handig om de auto te wassen in de winter of kunnen we het beter vermijden? Er circuleren talloze mythes over autowasstraten, maar één ding is zeker: een bezoekje aan de wasstraat in de winter is geen overbodige luxe, zeker als er flink met zout gestrooid is. Laten we hier samen dieper op ingaan en erachter komen of het handig is om je auto te wassen als het vriest.

Waarom is je auto wassen juist in de winter zo belangrijk?
In de winter wordt de mix van vocht en zout op de wegen agressief en bevordert het roestvorming. Hoewel moderne auto's beter beschermd zijn, blijft zout een bedreiging voor het plaatwerk. Vuil tast bovendien de werking van sensoren en camera's aan, wat de veiligheid in het gedrang brengt. Frank Vekemans, eigenaar van diverse wasstraten en bestuurslid BOVAG Autowasbedrijven, benadrukt: "Een goede wasstraat kan ook in de winter de auto droog blazen, wat essentieel is voor veiligheid. Vieze koplampen geven immers minder licht en een vieze voorruit zorgt voor minder zicht."

Moet ik mijn auto minder wassen dan normaal wanneer het vriest?
De frequentie van wassen hangt af van de strengheid van de winter en het strooibeleid. Bij regelmatig rijden op gepekelde wegen of met een oudere auto is vaker wassen verstandig. Voor de veiligheid en goede werking van sensoren is regelmatig wassen altijd aan te raden.

Was je auto als het vriest bij Loogman!
Nu je op de hoogte bent van de cruciale aspecten van auto wassen in de winter, vraag je je misschien af waar je het beste terecht kunt voor een kwalitatieve wasbeurt die je auto beschermt tegen de barre weersomstandigheden. Bij Loogman begrijpen we als geen ander de specifieke behoeften van jouw auto, vooral als het kwik daalt. Onze wasstraten bieden een scala aan wasprogramma's, elk ontworpen om jouw auto te laten stralen, zelfs in de strengste winters.

Bij onze wasstraten bieden wij verschillende wasprogramma's aan, elk met unieke voordelen. Of je nu gaat voor de hoogwaardige bescherming en intense frisheid van wasprogramma 1 of gewoon een grondige reiniging met wasprogramma 4, bij Loogman hebben we het perfecte programma voor jouw auto. Wij raden aan om je auto elke 2 weken te verwennen met een wasbeurt inclusief speciale behandeling(en) voor optimale bescherming.

Neem contact met ons op of bezoek een van onze vestigingen in de Randstad. Profiteer nu ook van onze app en spaar voor aanzienlijke kortingen!
  • Delen via

Plaats een reactie