Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Hoe vaak moet ik mijn auto wassen? Wij delen het met jou!

18 december 2023
card image
Loogman Carwash
Jouw auto weerspiegelt jouw persoonlijkheid. Zelf wil je natuurlijk elke dag schoon voor de dag komen. Dit gun je jouw fraaie voertuig toch ook? Je auto wassen is belangrijk! maar hoe vaak moet je eigenlijk je auto wassen? Bij Loogman krijgen wij vaak deze vraag. Het antwoord is niet zo simpel, want hoe vaak jij je auto moet wassen, hangt af van verschillende dingen. Bijvoorbeeld waar je woont, hoe vaak je rijdt, en waar je de auto parkeert. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp. We kijken naar de factoren die meespelen en geven praktisch advies. Zo kun je jouw auto in de beste staat houden zonder er te veel of te weinig tijd aan te besteden.

Is het belangrijk om je auto vaak te wassen?

Een schone auto is meer dan alleen een lust voor het oog; het is een cruciale stap in het onderhouden van je voertuig. En hier komt de waarde van een professionele carwash zoals Loogman om de hoek kijken. Met geavanceerde wasstraten en speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddelen biedt een professionele carwash een grondige reiniging die je met handwassen moeilijk kunt evenaren. Dit zorgt niet alleen voor een onberispelijke uitstraling, maar helpt ook om de lak en het metaal van je auto te beschermen tegen de elementen. Dus als je wilt dat je prachtige bolide er niet alleen goed uitziet maar ook lang meegaat, is een regelmatig bezoek aan de carwash een slimme keuze.

Factoren die bepalen hoe vaak je je auto moet wassen

Er zijn een paar dingen die bepalen hoe vaak je je auto moet wassen. Waar je woont, hoe vaak je rijdt, het weer en waar je parkeert zijn belangrijk.

Locatie
De omgeving waarin je woont en rijdt, speelt een grote rol in hoe snel je auto vuil wordt en hoe vaak je je auto moet wassen. In een stad met veel verkeer en industrie komt er meer smog en fijnstof vrij, wat zich kan hechten aan de lak van je auto. Daarom is het in stedelijke gebieden vaak aan te raden om je auto minstens om de twee weken te wassen.

Gebruik
Hoe vaak en waarvoor je je auto gebruikt, is ook een belangrijke factor. Als je dagelijks lange afstanden rijdt, zal je auto sneller vuil worden dan wanneer hij vooral in de garage staat. Bij intensief gebruik, zoals bij een bedrijfsauto of taxi, is het aan te raden om de auto wekelijks te wassen om de opbouw van vuil en gruis te minimaliseren.

Seizoen
Het seizoen heeft een directe invloed op hoe vaak je je auto zou moeten wassen. In de winter bijvoorbeeld, wordt er vaak zout gestrooid op de wegen om ijsvorming te voorkomen. Dit zout kan corrosief zijn voor je auto, dus frequent wassen is in dit seizoen essentieel. In de herfst kunnen bladeren en modder ook voor extra vuil zorgen.

Parkeerplek
Waar je je auto parkeert, kan ook een grote invloed hebben op hoe snel hij vuil wordt. Een auto die buiten staat, en vooral onder een boom, zal sneller vuil worden door vogelpoep, hars, bladeren en takken. Parkeer je naast een bouwterrein, dan kun je ook last hebben van extra stof en gruis.

Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op hoe vaak je je auto moet wassen. Door goed op te letten en je wasgedrag aan te passen aan deze factoren, zorg je dat je auto er altijd op zijn best uitziet en dat de levensduur van de lak en onderdelen wordt verlengd.

Hoe vaak moet je door de wasstraat?

Ben je benieuwd hoe vaak je eigenlijk door de wasstraat moet om je auto echt schoon te houden? Als je je auto dagelijks gebruikt, is het verstandig om minstens twee keer per maand je auto een grondige wasbeurt te geven. Rijd je minder vaak en staat je auto meestal in een garage? Dan is een keer per maand wassen waarschijnlijk voldoende.

Er zijn echter uitzonderingen. In de winter, wanneer er veel strooizout op de weg ligt, is vaker wassen aanbevolen om roestvorming te voorkomen. Ook wanneer je je auto parkeert in een omgeving met veel bomen, kan extra vuil zoals vogeluitwerpselen en boomhars zich ophopen, wat vaker wassen noodzakelijk maakt.

Dus als algemene richtlijn: voor degenen die hun auto dagelijks gebruiken, zijn twee tot vier wasbeurten per maand aan te raden. Voor degene die af en toe rijden, is één keer per maand meestal genoeg. Zo blijft je auto er altijd goed uitzien. Neem voor deze wasbeurten een kijkje naar onze wasprogramma’s.

Je auto wassen bij Loogman

Dus, nu we het uitgebreid hebben gehad over hoe vaak je je auto moet wassen en welke factoren daarin meespelen, is het natuurlijk belangrijk waar je dat kunt doen. Als je op zoek bent naar de ultieme plek om je auto te vertroetelen, zoek dan niet verder. Met onze acht hypermoderne wasstraten verspreid over de Randstad en een team van experts dat altijd voor je klaar staat, bieden we bij Loogman alles wat je nodig hebt voor een stralend schone auto. Van high-tech wasstraten tot handige doe-het-zelf wasboxen, we hebben aan alles gedacht om jouw auto in topconditie te houden.

Natuurlijk stopt onze service niet bij een glanzende auto! Mocht je nog vragen hebben of wil je advies op maat, dan staan onze deskundige collega’s altijd voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel en een schone auto weer de weg op gaat. Download nu onze app en kom langs bij een van onze locaties in de Randstad. Jouw tevredenheid en een stralend schone auto zijn onze hoogste prioriteiten.
  • Delen via

Plaats een reactie