Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Haal die insecten vliegensvlug van je autolak af!

13 juni 2022
card image
Loogman tanken & wassen

Een autorit in deze periode van het jaar levert een auto vol vliegjes en insecten op. Je vindt ze vaak op de motorkap, rondom je kentekenplaat en de voorruit van je auto. Wist je dat deze kleine insecten schade aan de autolak kunnen veroorzaken? Wij helpen je graag om deze schade te voorkomen.

Hoe ontstaat schade aan autolak door vliegjes en insecten?

Vroeger was de autolak op oliebasis maar door de strenge milieunormen is de autolak tegenwoordig op waterbasis en daardoor minder sterk en dus vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Denk hierbij niet alleen aan insecten maar ook aan vogelpoep, strooizout, zure regen en verkeersvuil. De autolakken van tegenwoordig moet je goed onderhouden zodat de insecten deze tijd van het jaar geen grip op de lak krijgen. Door de zon wordt de autolak warm en dan krijgen de eiwitten in het bloed van de insecten de kans in te branden. Een mug bestaat uit 80% bloed dus je begrijpt dat die lastig te verwijderen zijn als ze zijn ingebrand. Bittere noodzaak dus om de insecten vliegensvlug van je autolak te laten verwijderen.

Hoe bescherm ik mijn autolak?

Regelmatig naar de wasstraat gaan zorgt ervoor dat je je autolak in topconditie houdt en de geplette insecten zo min mogelijk schade aanrichten omdat het oppervlak door de wasbeurt voorzien is van een beschermlaagje. In de lente en de zomer gebruiken we in onze wasstraten altijd speciale eiwit oplosbare shampoo voor het verwijderen van de insecten. Kies je voor Wasprogramma 1 of 2 dan zorgen wij ook voor een beschermende wax op je auto. Deze wax stoot vuil en water af, waardoor die vervelende vliegjes zich niet zo snel vasthechten aan je lak en de volgende keer makkelijker van je auto gewassen kunnen worden. Zo kan je auto er weer even tegenaan en blijft deze beschermd. Vergeet ook vooral niet je autoruit schoon te houden voor een goed zicht op de weg!
  • Delen via

Kees 17-06-2022 om 20:14 uur Wat kost autowassen compleet

Plaats een reactie