Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Eerste hulp bij vogelpoep

18 april 2019
card image
Loogman Carwash
Het is iets wat alle autobezitters zullen herkennen: vogelpoep op je auto. Wat je misschien niet wist, is dat vogelpoep veel schade kan aanrichten aan je autolak. Met deze tips van Loogman is jouw auto zo weer vogelpoepvrij.Lakschade door vogelpoep

Wacht er niet te lang mee om je auto schoon te maken wanneer er vogelpoep op zit. Door de warmte van de zon droogt de poep als het ware in je lak. Warmte zorgt er namelijk voor dat de autolak uitzet en de vogelpoep in de poriën van je lak gaat zitten. Als het weer afkoelt, krimpt de lak weer in. De poep zorgt ervoor dat de lak niet geleidelijk kan ‘bewegen’ en er helaas schade ontstaat aan je autolak. Zorg er daarom voor dat je auto in ieder geval niet de gehele dag vol in de zon staat.

Schoonmaken
Voordat je de vogelpoep gaat verwijderen, is het belangrijk dat je de poep eerst goed laat weken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de poep goed nat te maken. Daarom raden we je aan om een nat keukenpapier op de vogelpoep te leggen en dit te laten inweken. Hierbij geldt wel: hoe droger de poep, hoe langer je het moet inweken.

Vervolgens kun je proberen al deppend de poep weg te halen, maar ga vooral niet wrijven of boenen. Er kunnen namelijk korreltjes in vogelpoep zitten die werken als een soort scrub. Let er tijdens het schoonmaken van de auto ook op dat je het water regelmatig vervangt. Wanneer je met vervuild water je auto gaat wassen, kan je vuil gaan uitvegen over je auto en dit kan krassen veroorzaken. Begin bij voorkeur al met het afspoelen van je auto. Dan is een groot deel van het vuil al meteen verwijderd.

Geen ontvettende schoonmaakmiddelen
Let op! Gebruik geen afwasmiddel of andere ontvettende schoonmaakmiddelen om vogelpoep te verwijderen. Deze middelen helpen je misschien makkelijk de vogelpoep te verwijderen, maar zal ook je lak ontvetten. Als er minder vet in de lak van de auto zit, zal de lak doffer worden. Dan is de vogelpoep weg, maar zit je weer met andere vlekken op je auto.

Bescherm je auto tegen schade door vogelpoep
Je auto beschermen tegen lakschade? Dat kan natuurlijk bij jouw dichtstbijzijnde Loogman. In de wasstraat maken we niet alleen je auto schoon, maar ook kunnen we een beschermende laag op je lak aanbrengen. Deze vult de poriën van je lak met een protector. Zo verklein je de kans dat vogelpoep schade aanricht op je autolak.

Met de vouchers in de Loogman Was app heb je 2x €5,- korting op ons beste wasprogramma! Je kan deze vouchers vinden in de app bij Wasacties. Zo is je auto goed voorbereid op het vogelpoep seizoen!
  • Delen via

Plaats een reactie