Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

60 jaar terug in de tijd: primeur met autowassen zonder borstels

24 juli 2019
card image
Loogman tanken & wassen
In de afgelopen 60 jaar is er bij Loogman veel gebeurd. In een reeks van een aantal nieuwsberichten blikken we samen terug op deze zeer bewogen en innovatieve 60 jaar.

In 1989 was er behoefte aan een kwalitatief betere machine voor de wasstraat op de Aalsmeerderweg. Op een internationale autowasbeurs in Chicago kwam Ger Loogman in aanraking met een Amerikaans wassysteem met zachte lappen. Hij haalde het systeem naar Aalsmeer en hiermee had Loogman Carwash de Europese primeur: wassen zonder borstels. Het borstelloos wassen bleek een succes. De textiele wasstraat kon ruim 100 auto’s per uur wassen en zorgde ervoor dat er een kortere wachttijd was. Op een drukke zaterdag, wanneer er wel 800 auto’s door de wasstraat gingen, was dat wel prettig voor de klanten. De eerste zaterdag met deze machine werden er zelfs 1000 auto’s gewassen! Zelfs eigenaars van Rolls Royces en Porsches wisten hun weg te vinden naar de wasstraat om hun kwetsbare carrosserie machinaal te laten wassen. Door de hogedrukstralen in combinatie met textiel waren zij niet bang meer om krassen op te lopen.Uitbreiding en heropening locatie Aalsmeer
Intussen was er een grote verbouwing gaande op de Aalsmeerderweg, waarbij er ook een huis moest worden afgebroken om de entree groter te maken. Voor die tijd stonden de auto’s namelijk vaak op de Aalsmeerderweg in de rij en dat leverde gevaarlijke situaties op. Het totale bedrijfsoppervlak groeide van 450 m2 naar 5000 m2. Er waren 6 pompen bijgekomen, een dieseltankstation voor vrachtwagens, de wasstraat zonder borstels, extra stofzuigeenheden, een speciaal dieseltankstation en een autopoetsmachine. Deze machine was de finishing touch: de lak van de auto werd eerst handmatig in de was gezet en vervolgens door de poetsmachine streeploos glanzend gewreven.In januari 1991 werd de afronding van de verbouwing gevierd bij de officiële heropening door burgemeester Hoffscholte. De aanwezigheid van vuurwerk, goocheltrucs en een heuse orgelman verhoogde de feestvreugde.

Ook daarna werd er bij Loogman uiteraard niet stilgezeten. Een jaar na de heropening in Aalsmeer werd er alweer verbouwd om ruimte te maken voor een tweede wasstraat. Hier lees je over twee weken meer over!
  • Delen via

Plaats een reactie