Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

60 jaar terug in de tijd: oliebollen in Aalsmeer

22 augustus 2019
card image
Loogman tanken & wassen
In de afgelopen 60 jaar is er bij Loogman veel gebeurd. In een reeks van een aantal nieuwsberichten blikken we samen terug op deze zeer bewogen en innovatieve 60 jaar.

Duurzaamheid is altijd belangrijk geweest voor Loogman. Ook vroeger waren we al veel bezig met een juist milieu- en energiebeleid. Een leuk voorbeeld is de oliebol die in 1992 bij het tankstation in Aalsmeer geplaatst werd. Hierin kon je je afgewerkte olie deponeren, net als glas in een glasbak. In een aparte koker aan de achterzijde kon je ook de verpakking van de olie weggooien. Jaarlijks werd er ongeveer 600.000 liter smeerolie verkocht en door het plaatsen van deze oliebol kon de olie op een verantwoordelijke manier worden verwerkt.Op 29 oktober 1992 werd de oliebol in werking gesteld door burgemeester Hoffscholte. Loogman zou Loogman niet zijn als hier niet een leuke actie voor de klanten bij bedacht werd om de oliebol te introduceren. De hele week trakteerde Loogman iedere klant die zijn auto tankte op een paar heerlijke oliebollen!

Duurzaamheid anno 2019
Als officieel Erkend Duurzaam bedrijf voldoen wij aan de laatste richtlijnen op het gebied van bedrijfsvoering, milieubeleid en energiebeleid. Hoe wij dat doen? In onze wasstraten maken wij bijvoorbeeld gebruik van biologisch afbreekbare producten die niet alleen je auto, maar ook het milieu schoon houden. We gebruiken doseersystemen en sensoren waarmee verspilling van water en shampoo wordt voorkomen. Wist je dat we zelfs het gebruikte water uit de wasstraat opvangen en zuiveren, zodat dit opnieuw gebruikt kan worden?

Ook in onze bedrijfsvoering, het welzijn van onze medewerkers en onze maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke onderdelen van Loogman als duurzame onderneming. Wil je hier meer over lezen? Dat kan in dit artikel.

60 jaar Loogman
We zijn alweer bijna aan het einde van deze serie artikelen over de bewogen geschiedenis van Loogman. De volgende keer lees je alles over Loogman in 2019, 60 jaar na de opening van het bedrijf. In september is het namelijk al zover: Loogman bestaat dan 60 jaar!
  • Delen via

Plaats een reactie