Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

60 jaar terug in de tijd: de start van het Loogman tankstation

28 mei 2019
card image
Loogman tanken & wassen
In de afgelopen 60 jaar is er bij Loogman veel gebeurd. In een reeks van een aantal nieuwsberichten blikken we samen terug op deze zeer bewogen en innovatieve 60 jaar.

Het innovatieve familiebedrijf, in 1959 opgezet door de ouders van Ger Loogman, draaide aanvankelijk voornamelijk op petroleum en stookolie voor de kwekers in de omgeving vanuit hun woning aan de Bosrandweg in Aalsmeer. In 1965 verhuisden zij en startten zij met de verkoop van benzine en stookolie in de vorm van een witte pomp.In deze tijd was het tankstation gevestigd aan huis op de Oosteinderweg. Dit tankstation mocht helaas niet lang stand houden van de gemeente. Niet veel later kwam er een wethouder langs die vertelde dat hier een vergunning voor nodig was. De regels werden omzeild en er werden wielen onder de pompen geplaatst, zoals op bovenstaande foto te zien is. De pompen konden hierdoor ‘s avonds weer weggereden worden. Hiermee lieten we al zien innovatief te zijn. De literprijzen, Super kostte 48 cent, Normaal 45 cent, stonden op een groot bord geschilderd en hoefden hooguit 2 keer per jaar te worden aangepast. Dat waren nog eens tijden.

  • Delen via

Rini Ruyssenaars 03-06-2019 om 10:50 uur In 1970 kwam ik in Amstelveen wonen. Een buurman vertelde over de goedkope pomp van Loogman in Aalsmeer. Ik daar naartoe, rijdend met een bijna lege tank. Ik kon Loogman niet vinden!😕 Al zoekend reed ik door, totdat ik in mijn wanhoop bij de eerste de beste pomp in het dorp Aalsmeer heb getankt😕 Maar toen ik terugtreden naar huis zag ik toch Loogman! Vanaf dat moment altijd daar getankt, later kwam er een wasstraat en een lampje laten verwisselen was ook geen probleem👍 En toen verhuisden we naar Almere en miste ik Loogman wel! Gelukkig heeft Loogman nu in Almere wel een uitgebreide wasstraat!

Plaats een reactie