Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

60 jaar terug in de tijd: de opening van de wasstraten

11 juli 2019
card image
Loogman tanken & wassen
In de afgelopen 60 jaar is er bij Loogman veel gebeurd. In een reeks van een aantal nieuwsberichten blikken we samen terug op deze zeer bewogen en innovatieve 60 jaar.

Opening van de 1e wasstraat
Om de klanten van het tankstation een extra service te kunnen bieden werd er tijdens Pasen in 1983 een wasstraat geopend in Aalsmeer. Het was een negen meter lange Italiaanse machine, die maximaal 30 auto’s per uur kon wassen. Hij stond in Aalsmeer op de plek waar nu de voorwas staat. De Ford Taunus van Ger Loogman werd als een van de eerste auto’s gewassen door deze machine. Wat was Ger trots! Na 3 jaar bleek de capaciteit van deze machine te klein te zijn en kwam er een nieuwe machine voor in de plaats. Deze was bijna twee keer zo lang en kon wel 60 auto’s per uur wassen. Het voorwassen werd nog met de hand gedaan, op een drukke zaterdag stonden er 6 mensen met hogedrukspuiten en handborstels de auto’s voor te wassen. Gezellige momenten, maar ook zeker een vorm van topsport door de lichamelijke belasting.


Uitbreiding van Loogman Carwash
Door het grote succes van deze wasstraat werd in 1996 een tweede locatie door Loogman Carwash aangekocht in Amsterdam. In 2007 werd de locatie in Hoofddorp aangekocht en in de volgende jaren groeide Loogman Carwash aanzienlijk, met de opening van de wasstraat in Lelystad en Rotterdam in 2008 en de wasstraat in Utrecht in 2009. In 2015 openden wij de deuren van de carwash in Almere.

Dit jaar kocht Loogman Carwash een prachtige nieuwe locatie aan in Heerhugowaard. Hier zijn wij op dit moment druk bezig met de verbouwing van het bestaande pand, zodat we begin 2020 de deuren kunnen openen van alweer onze 8e wasstraat!

  • Delen via

Thea van den Ham 20-09-2019 om 12:37 uur Kunnen er ook caravans worden gewassen.
Loogman Carwash 01-10-2019 om 10:49 uur Hallo Thea, op het terrein bij de vestiging in Heerhugowaard komen extra grote wasboxen waar je je caravan of camper kunt wassen!

Plaats een reactie