Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Kanspakker Paul Eschweiler: "Ik stel een doel en werk hier naar toe"

22 januari 2019
card image
Loogman Carwash
Succes maak je zelf en in het kader daarvan worden werknemers bij Loogman aangemoedigd om hun kansen te pakken en zich zo verder te ontwikkelen. En kansen komen, in meer of mindere mate, bij iedereen voorbij. We laten Paul Eschweiler, leidinggevende van Amsterdam aan het woord over de kansen die hij zag én pakte!

De goedlachse Paul zag zichzelf na zijn studie Bouwkunde in de toekomst wel als architect werken maar dat liep allemaal anders. Inmiddels bouwt hij al ruim zeven jaar mee aan het succes van onze wasstraten. Zoals zovelen kwam ook Paul via via bij Loogman terecht. Paul: “Wij woonden in Amstelveen en Loogman is in de wijde omtrek een begrip. Ik kende veel mensen die hier werkten en hoorde dat het altijd lachen, gieren, brullen was en dus ben ik hier gaan solliciteren.” De destijds 19-jarige Paul werd aangenomen voor de zondag in Aalsmeer en kon dit prima combineren met zijn studie Bouwkunde.”


Bloedfanatiek
Paul pakte de werkzaamheden met het gezellige vaste team op de zondag goed op en kreeg al snel meer verantwoordelijkheden van zijn leidinggevende. Hij vertelt daarover: “Ik ben nieuwsgierig en leergierig en neem altijd graag het voortouw. Zo mocht ik het team aansturen zodat de leidinggevende zich op andere zaken kon richten.” Paul zorgde ervoor dat alles zondags op rolletjes liep, de voorkomende schades juist werden afgehandeld en liet de gemiddelde wasprijs omhoog gaan door bloedfanatiek Wasprogramma 1 te promoten.
“Ik ben nieuwsgierig en leergierig”
Net nadat Paul een mooie stage bij de Koninklijke BAM Groep had afgerond en zijn diploma Bouwkunde op zak had ging de toenmalige leidinggevende van Hoofddorp weg. “Ik zat op dat moment een beetje in dubio welke vervolgstudie ik zou gaan doen toen Maarten me verraste met de vraag of ik als leidinggevende van Hoofddorp en Nieuw-Vennep wilde gaan werken.” Omdat bij Paul inmiddels het blauwe Loogmanbloed door zijn aderen stroomde pakte hij die kans. “Loogman had vertrouwen in me en lieten me direct ‘los’ waardoor ik flinke stappen kon maken.” Ondanks zijn slechts 23-jaar werd Paul in Hoofddorp en Nieuw-Vennep al snel geaccepteerd als leidinggevende, vooral door te laten zien dat hij er voor de medewerkers was.


Lach als handelsmerk

Toen de vestiging Nieuw-Vennep twee jaar later haar deuren sloot verzocht het management hem de vestiging Amsterdam onder zijn hoede te nemen. Een nieuwe uitdaging waar hij op dat moment ook wel weer aan toe was. “Als je nieuw komt op een vestiging dan heb je toch altijd een frisse kijk op alles. Omdat ik met alle Regiomanagers heb samengewerkt heb ik van iedereen zijn kwaliteiten overgenomen. Je kunt dus gerust stellen dat ik als leidinggevende een afspiegeling van de heren ben”, vertelt Paul met een lach die inmiddels zo’n beetje zijn handelsmerk is geworden bij collega’s en klanten.
“Ik hou mijn ogen ook weer open voor potentiële kanspakkers”
“Ik hou van structuur en ben heel erg van het organiseren. Daarom werk ik graag met lijstjes maar geef medewerkers wel zelf verantwoordelijkheden en de kans om initiatief te tonen. In Amsterdam zijn er veel medewerkers om op te leiden zodat ook zij door kunnen groeien. Ik hou mijn ogen dus ook open voor potentiële kanspakkers.”


Op rolletjes
Paul heeft op de vier verschillende vestigingen heel wat verbouwingen meegemaakt zoals nu in Amsterdam waar de tankstraat erbij is gekomen. “Je moet wel tegen veranderingen kunnen, dat vergt wat improvisatievermogen maar ik vind dat eigenlijk alleen maar leuk.” Ondanks dat alles nu op rolletjes loopt in Amsterdam blijft Paul altijd uitdagingen opzoeken.
“Je moet tegen veranderingen kunnen, dat vergt wat improvisatie”
“Ik stel een doel en werk hier naar toe! Vanuit de locatie waar ik werk doe ik mijn best om organisatie breed te denken en omdat ik vond dat het inwerken van nieuwe medewerkers verbeterd kon worden, heb ik een inwerkprotocol geschreven. Superleuk om te zien dat dit protocol nu op iedere vestiging ligt.”


Persoonlijke ontwikkeling
Pratend over zijn toekomst bij Loogman vertelt hij: “Binnen Loogman zijn we altijd heel erg bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik vind dat erg prettig werken. Op die manier kun je namelijk heel gericht bezig zijn met je toekomst en kon ik letterlijk mijn doelen van mijn lijstje afstrepen.”
“Ik hoop nog een aantal stappen te kunnen zetten”
Op de vraag welke doelen hij op dit moment nog heeft staan antwoordt Paul: “Ik hoop hier bij Loogman nog wel een aantal stappen te kunnen zetten bijvoorbeeld als Regiomanager. Als tussenstap zou ik erg graag werken aan de start van een nieuwe vestiging. Ik weet zeker dat ik mijn ervaring daar goed kan gebruiken.” We zijn natuurlijk benieuwd welke kans er nog op zijn pad komt maar zijn er na dit interview zeker van dat hij ook die weer met beide handen zal aanpakken.
  • Delen via

Plaats een reactie