Waar ben je naar op zoek?
Terug

Waar ben je naar op zoek?

Filter
8 locaties gevonden
Aalsmeer Almere Amsterdam Heerhugowaard Hoofddorp Lelystad Rotterdam Utrecht

Dag oldschool functioneringsgesprekken, hallo 3S-gesprekken!

Als Loogman willen we jou de aandacht geven die je verdiend en dat lukte niet meer met onze ‘oude’ functioneringsgesprekken. Vanaf februari 2024 starten we daarom met nieuwe functioneringsgesprekken voor iedereen die 6 maanden bij ons werkt! Lees dit dus goed door, zodat je weet wat je kan verwachten, maar ook moet doen.

3S wat?! 
Onze nieuwe functioneringsgesprekken heten de 3S-gesprekken. 3S-gesprekken staan voor: Startgesprek, Statusgesprek en Succesgesprek. Deze gesprekken ga jij samen met je leidinggevende voeren. Het is een open gesprek waar jij centraal staat en word ondersteund om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. Het gesprek zal vooral leuk en motiverend voor je zijn.

Wanneer heb ik dit nieuwe functioneringsgesprek? 
Je eerste gesprek is in februari of maart. In 1 jaar tijd heb je de mogelijkheid om 3 gesprekken te voeren, maar 2 zal je er sowieso hebben. Je startgesprek in februari/maart is letterlijk de start van je gesprekken. Statusgesprek is in juni (optioneel) en succesgesprek in oktober of november. Dit ziet er dan zo uit:

Afbeelding-Neal_v2

Waar kan ik me voorbereiden? 
We zullen de Loogman Groep niet zijn als we deze gesprekken niet volledig geautomatiseerd hebben in Youserve (voorheen Raet). Daar ga jij je voorbereiding in doen.  

Welke onderwerpen van het startgesprek dien ik voor te bereiden? 
Jij staat in deze gesprekken centraal. Dat betekent dat jij ook het één en ander echt moet voorbereiden. Vanuit ervaring weten we dat dit ongeveer een half uurtje kost. Als je inlogt in Youserve en naar de tegel 3S gesprekscyclus gaat, dan zie je verschillende ‘tabjes’ met benamingen. Het staat uitgelegd maar jij bereid voor:

- Jij & jouw baan 
- Jij & jouw talent 
- Jij & jouw glazen bol 

Hoe in te loggen in Visma Youserve om mij voor te bereiden? 
1. Ga naar https://www.youserve.nl/inloggen/  
2. Klik daarna op inloggen Youforce medewerkers & managers – Inloggen Youforce 
3. Vul hierbij je zelf bedachte gebruikersnaam + wachtwoord in 

Lukt dit niet? Klik dan op ‘Problemen met aanmelden’ - ‘problemen met gebruikersnaam’ om je wachtwoord en gebruikersnaam te resetten. Ontvang je hierna nog steeds geen email? Neem dan contact op met Perzoneelzaken via  personeelszaken@loogman.nl of 020 645 6461 

4. Na het inloggen zie je allerlei tegels. Klik op de tegel 3S Gesprekcyclus 
5. Klik op startgesprek. Vanuit daar kan je je startgesprek starten en aan de slag!  

Je bereidt dus voor: jij & jouw baan, jij & jouw talent, jij & je glazen bol. Je hoeft nog niet jij & jouw doelen voor te bereiden. Zorg dat je tussendoor genoeg op slaat en niet wegloopt, want dan kan je tekst ineens weg zijn als het systeem zich refresht. Lees ook de welkomst teksten en introteksten goed door. Dat scheelt een hoop zoeken. 

Wanneer dien ik me voor te bereiden? 
Jouw leidinggevende plant het eerste gesprek, je startgesprek, met jou in. Zonder voorbereiding wordt het een lastig gesprek voor jou, dus doe dat minimaal 3 werkdagen van te voren. Dan kan jouw leidinggevende ook voorbereiden. 

Bereid ik dit gesprek in eigen tijd voor of in werktijd? 
Wij vinden het belangrijk om in jou te investeren, belangrijk dat jij een goed gesprek kan hebben met je leidinggevende en belangrijk dat jij jezelf ontwikkelt. Om dit te kunnen doen, dien jij van te voren over je startgesprek na te denken. Daardoor moet jij wel in Youserve (raet) je gesprek voorbereiden. Jij krijgt vanuit Loogman, als jij je startgesprek hebt voorbereid, 30 minuten werktijd uitgekeerd. Als jij je startgesprek hebt gehad, kan je leidinggevende dit in Dyflexis boeken. Maar let op: de vier onderdelen (zie hierboven) dienen dan wel voorbereid te zijn. Veel organisaties doen dit niet, maar wij kiezen hier wel voor en verwachten dan ook dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt!
Let op: Deze tegemoetkoming geldt voor iedereen die in de operatie als medewerker werkt. Dit geldt niet voor leidinggevenden en stafmedewerkers. 

Ik heb nog een andere vraag 
Je leidinggevende heeft veel info en is dan jouw eerste aanspreekpunt. Hij of zij kan ook HR nog inschakelen om extra te ondersteunen. Problemen met inloggen? Mail dan personeelszaken@loogman.nl of bel ons gerust! 

Deze nieuwe gesprekken zijn een mooie stap om jou meer aandacht te geven. We hopen dan ook dat jij jouw moment pakt om dit voor te bereiden en wensen je vooral veel plezier met de nieuwe 3S-gesprekken.
  • Delen via