De ochtend na nachtvorst

Als het ’s nachts goed gevroren heeft, kun je wel eens je auto niet meer inkomen of weigert je auto mee te werken. Hoe onhandig is dat, zo vroeg in de ochtend als je op het punt staat om weg te gaan… We hebben daarom een aantal tips voor je om toch snel op weg te kunnen!

Bevroren slot

Is je slot bevroren? Een goede slotontdooier heeft dit zo voor je opgelost. Bewaar deze alleen niet in je auto! Heb je geen slotontdooier? Dan kan een zak met warm water ook je probleem oplossen. Ook geen warm water bij de hand? Je lichaamswarmte doet ook wonderen. Ga 5 minuten tegen je slot aan staan en je kunt je auto weer in. Om te voorkomen dat je slot bevriest, kun je deze behandelen met kruipolie, siliconenspray of grafietpoeder.

Vastgevroren rubbers

Als je slot ontdooit is, wil je natuurlijk graag naar binnen. Krijg je je deur niet open, omdat de rubbers vastgevroren zijn? Duw dan je portier nóg dichter om het ijs te breken. Dit probleem kun je voorkomen door je rubbers voor de vorstperiode in te smeren met een speciale stick, maar ook talkpoeder of vaseline zijn wondermiddelen.

Motor aan tijdens het krabben?

Het stationair laten draaien van je motor tijdens koud weer om hem op te warmen tijdens het ijskrabben wordt niet aangeraden. Je motor gebruikt namelijk een rijker brandstofmengsel en dat zorgt voor vervuiling van de interne delen van je motor. Bovendien is het verbruik hoger en de uitstoot schadelijker en wat dacht je van de ongezonde uitlaatgassen die je zelf staat in te ademen tijdens het krabben.

Handrem

Zet jij je auto altijd op de handrem? In de winter kun je dit beter niet doen. Als het ’s nachts vriest, kunnen de bedieningskabels van de handrem bevriezen. Is dat bij jou gebeurd? Trek dan je handrem nog verder aan om het ijs te breken. Als dit niet lukt, zet dan je kachel hoog aan en laat je motor een kwartiertje draaien. De handrem zal dan vanzelf ontdooien. Door je auto in de eerste versnelling te zetten, kun je dit probleem voorkomen.

Automatische handrem

Bij een automatische handrem is het verstandig om deze uit te schakelen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je auto.

Was je auto!

Tot slot: na het wassen van je auto moeten alle rubbers en sloten goed drogen. Daarna zul je ze opnieuw moeten insmeren om te voorkomen dat ze vastvriezen.

Altijd voordelig autowassen?
Download de Loogman Was app en was je auto met korting!

Heb je zelf nog een handige tip om (delen van) je auto te ontdooien? Deel deze dan onder dit bericht of op onze Facebookpagina!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *