Uniek in de wereld en eindelijk mag Ger Loogman erover vertellen: de Comfort Lane

Het begrip wasstraat kennen jullie allemaal. Van een tankstraat heeft echter nog nooit iemand gehoord.  Voordat ik jullie alle ins en outs ga vertellen, ga ik eerst nog even terug in de geschiedenis. Ons bedrijf, door mijn ouders gestart in 1959,  is van oorsprong een Oliehandel. Rond 1965 werd het bedrijf door hen uitgebreid met een zogenaamde witte pomp. In die tijd, nu ongeveer 50 jaar terug, kostte een liter normale benzine fl. 0,45. Omgerekend in euro’s is dat ongeveer € 0,20. Dat zijn nog eens prijzen waar we anno 2016 alleen maar van kunnen dromen. Vanuit de woonkamer van ons huis aan de Oosteinderweg keek je direct op het tankstation, dat uit slechts twee pompjes bestond. Als klein ventje zat ik er dus dagelijks middenin en heb ik veel geleerd van ome Piet de Vries die bij ons werkte. Ome Piet is zijn hele leven pompbediende geweest en maakte mij enthousiast, voor alles wat met de combinatie benzine, olie en auto’s te maken had. Later toen ik aan ons huidige tankstation aan de Aalsmeerderweg, als 15-jarige zaterdaghulp mijn eerste betaalde baantje kreeg, heb ik het vak echt geleerd en ben ik er van gaan houden. Lekker buiten zijn als pompbediende, met iedereen een praatje maken en zoveel mogelijk mensen van service voorzien.

Helaas zijn er, door de veranderende tijd, steeds minder bediende tankstations in Nederland te vinden. Tja,  en toen kreeg ik een idee: de Comfort Lane (Tankstraat). Nog een paar weken en dan gaan wij als eerste in de wereld, deze nieuwe service op ons tankstation in Aalsmeer introduceren. Kun je het je voorstellen dat je, net als in de wasstraat, lekker in de auto blijft zitten en je auto langzaam op een lopende band voortbeweegt, terwijl deze voor je getankt wordt door een pompbediende? Ouderwetse service in een modern jasje!  Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet; lekker blijven zitten, geen vieze handen en snel weer door! Nog even geduld en je gaat het meemaken.

Gaaf dat we, met de door onszelf ontwikkelde tankstraat, de bediening weer terug kunnen laten komen. Meer dan een jaar zijn we, met een team van enthousiastelingen, aan de ontwikkeling ervan bezig geweest. Het was echt heel bijzonder, om het van een ruw idee uit te werken tot een goed functionerende service, waar we ons als bedrijf weer mee kunnen gaan onderscheiden. De introductie van de tankstraat op ons tankstation is voor ons dé verrassing, waar ik eerder over sprak. Vandaag zullen we de Comfort Lane de wereld in ‘slingeren’. We hebben er een patent op aangevraagd en zijn ons ook aan het voorbereiden, om hem wereldwijd te gaan verkopen. Misschien wel een beetje grootheidswaanzin (ha-ha), maar ach, je moet blijven dromen. Volgens ons is het gewoon een wereld-idee, maar uiteindelijk bepalen jullie dit!

Geweldig.. heel veel succes!!! Tot de volgende keer.

Gaaf hoor! Zal er met plezier gebruik van maken.

Beste Loogman familie, wat weer een geweldig bericht! Super! Veel succes! En tot aan de band dan maar.

Wat gaaf en uniek, Ger, ik kan niet wachten… Een wereldprimeur in Aalsmeer.

Openingstijden

Toegankelijk van ma t/m za: 7:00 – 19:00 uur
Zondag: 09:00 – 18:00 uur

Hoe werkt het?

1. U rijdt de tankstaat in

Bij aankomst opent u uw autoraam zodat onze medewerker u verder kan helpen. Vanuit uw auto kunt u uw brandstof kiezen: Diesel of Euro95. De medewerker zal het aantal te tanken liters aan uw vragen.

2. Terwijl u blijft zitten tanken wij uw auto

Hierna wordt uw auto op de lopende band geleid en kunt u vervolgens uw auto in ”zijn vrij” zetten en de sleutels aan de Comfort Lane medewerker geven. Er wordt nu door de medewerker voor u getankt. Op het digitale scherm ziet u precies het tankproces: het aantal brandstofliters en het bedrag. Waarna u met uw betaalpas kunt betalen. Wij accepteren alle betaalpasjes, echter geen contact geld.

3. Met schone handen kunt u uw weg vervolgen

Als de tankbeurt klaar is zal de medewerker uw autosleutels teruggeven. Ook ontvangt u desgewenst uw tankbon en indien u tankpashouder bent de Loogman spaarzegels. Tja, en dan is het alweer tijd om de lopende band af te rijden en hebt u de Comfort Lane kunnen ervaren.

Meest gestelde vragen

  • Tankdop

    Als uw auto een tankdop heeft kunt u gemakkelijk gebruik maken van onze Comfort Lane. Zodra de auto op de lopende band staat geeft u de sleutel aan de pompbediende , hij opent, tankt en sluit het weer voor u af. U kunt dus lekker blijven zitten!

  • Afrekenen

    U kunt bij de Comfort Lane uitsluitend afrekenen met een betaalpas.

  • Zegels

    Als u tankt bij de Comfort Lane ontvangt u na de tankbeurt uw zegels van een van onze medewerkers. Voor iedere 5 liter ontvangt u een zegel. U plakt vervolgens de zegels op de spaarkaart en bij een volle spaarkaart kunt u kiezen uit leuke kado’s en kortingen!